VSAKO LETO FINO, VSAKO LETO FER

V dosedanjih štirih FerFud sezonah smo skupno:

  • gostili več kot 250 dogodkov,
  • prevozili več kot 34.600 kilometrov,
  • postregli več kot 40.000 finih grižljajev,
  • zbrali več kot 48.500 EUR za projekt Botrstvo Sloveniji.

FerFud je svojo pot začel poleti 2015 kot prvi tovrstni »food truck« projekt, ko je vsej Sloveniji ponudil povsem novo kulinarično izkušnjo. Prva sta se na okusov polno avanturo podala Mitja in Janez pod mentorstvom mojstra Luke Jezerška in finih grižljajev željnim obiskovalcem pripravljala tradicionalne slovenske jedi na nov, kul, urban način, seveda po fer ceni.

Ideja spreminjanja slovenskih receptov v fine, urbane jedi po fer ceni je zaznamovala tudi drugo FerFud popotovanje. Na edinstvenem razpisu za FerFud Chefa 2016 sta z domiselnostjo in kuharskim znanjem žirijo najbolj prepričali mladi študentki Martina in Polona. Kot zmagovalki sta pod mentorstvom osmih najboljših slovenskih Chefov z znamenitim FerFud tovornjačkom širili vonj po fer grižljajih in nudili fine jedi.

V tretji sezoni sta kuhalnice prekrižali ekipa restavracije SEDEM Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter ekipa Centra kulinarike in turizma KULT316 iz BIC Ljubljana. V nepozabnem FerFud DUELu, ki se je odvijal na slovenskih ulicah in zadovoljil tudi največje sladokusce, sta slavila Urška in Andraž iz ekipe KULT316 ter si priborila edinstveno pripravništvo v sloviti španski restavraciji ARZAK v San Sebastianu, ponosni nosilki treh Michelinovih zvezdic.

Lani se je FerFud podal na nepozabno BBQ turnejo. Najbolj vroča. Najbolj sočna. Najbolj zadimljena. Najbolj žareča in dišeča. Najbolj »odpeljana« dobrodelna žar turneja vseh časov je zažigala z vročimi hiti izpod peres slovenskih legend BBQ žanra: HOOD BURGER, SORBARA STEAK HOUSE, HILLBILLY`S SMOKE HOUSE in POP'S PLACE. Z vrhuncem turneje smo ob množičnem ogledu finala nogometnega svetovnega prvenstva in s koncertom skupine King Foo postregli prav ob zaključku.